Ingredienser
(4 portioner)

1 pkt Tortillas (8 st)
0,5 kg kycklingfilé
1 påse enchilada kryddmix
3 dl vatten
1,5 dl tomatpuré
2 msk smör
3 hg riven ost (cheddar)
1 brk majs

Tidsåtgång:
ca 45 minuter

Enchiladas

Kult och kultur

Inte sjutton vet jag nåt om Mexico eller latinamerika, eller var man  nu äter enchiladas. Jag blev förtjust i det på Rendez-Vous på Brunnsgatan i Stockholm, och klarar av att köpa färdigpaketerade komponenter på ICA i Sollentuna. Sen serverar jag ungarna på lördag kväll. Och dom gillar det, åtminstone den ena. 

Tillredning

  1. Sätt ugnen på 200°C. 

  2. Riv osten. 

  3. Tärna kycklingköttet och bryn i matfettet, och koka samtidigt upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning. 

  4. Häll cirka hälften av tomatsåsen och hälften av den rivna osten över  kycklingen. Rör om och låt koka upp.

  5. Fördela 2-3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnssäker form. 

  6. Häll resten av tomatsåsen över tortillas i formen och strö resten av osten över.

  7. Grädda i 15-20 min eller tills osten har smält.

Ät!

Tillsammans med något slags grönsaker (majs funkar bra). Själv tar  jag gärna en Tequila före maten och dricker öl (gärna mexikansk) till, men det lär funka bra med vitt vin också. Eller vatten.